Folkrockbandet Vestlandsfanden!

Vestlandsfanden

Når folk-rock bandet Vestlandsfanden kjem dundrande langs vegen med følget sitt er det berre å låsa dørene – eller hiva seg med på moroa. Med sitt ekstremt smittande humør og svingande folk-rock risikera du å havna ut på golvet og opp på bordet før du har fått sukk for deg. Musikarar med lang fartstid og solid stayerevne levera varene kvar gong. Med Reidar Brendeland i front er dette eit av Norges beste og mest underhaldane folk-rock band. Med over 3000 spelejobbar i bagasjen og 16 album utgjevelsar er bandet klar for sitt 38 speleår. Det er eineståande i norsk underholdningsbransje. Reidar Brendeland & Vestlandsfanden har vore samanhengande på landevegen sidan 1979 og brøyta veg for ei rekkje beslekta band. Det er berre ein stor forskjell. Både stilen og materialet er originalt. Dessutan er Vestlandsfanden eit fullblods folk-rock band som bles dei fleste kopiar av bana allereie i fyrste sving. Når bandet kjem til oppløpet er dei fleste konkurrentar enten forsvunne i røyken eller gått i garderoben.

Reidar Brendeland

Reidar Brendeland er ein av norges beste og finaste låtskrivarar. ”Plukka plommer i Hardanger” og ”For livets glade gutter går solen aldri ned” er berre to av mange hundre låtar skrevne av Reidar Brendeland. Mange av desse sangane er blitt folkeeige. Reidar Brendeland skriv viser om og for gutta på golvet, damene bak disken, snekkaren, bilmekanikaren og dei som held hjula i gang. Vanlige folk som får samfunnsmaskineriet til å rusla å gå. Han er ein talsmann for «dei manuelle» Han skriv sangea som handlar om den verkelige verden. Ofte med eit skråblikk og humoristisk, ettertenksam vri. Du vil bli overraska over kor mange sangar du huskar når du lyttar til sangar skrevne av Reidar Brendeland. I 38 år har han vore frontfigur og sjef, med store bokstavar, i folk-rock bandet Vestlandsfanden.

Reidar Brendeland & Vestlandsfanden har aldri vore betre.

Billettar kan de kjøpe her!

 

Press

 

«Reidar Brendeland er en av landeveiens slitere. Han og bandet hans leverer og leverer.» — Rune Westengen, Romerikes Blad

«Vestlandsfanden hadde publikum i sin hule hånd da de spilte på UKA i Ås lørdag kveld. « — Kjersti Thea Strømnes, Østlandets Blad

«”Dette er folkrock på sitt beste……” « — Lofotposten

» En endeløs rekke spillejobber gjør at musikerne kjenner hverandre ut og inn, og resultatet er et glitrende tight samspill.» — Harstad Tidene

«Vestlandsfanden er fremdeles løs. Hold på hatten « — Trond Svendsen, Hamar Arbeiderblad

«’’Fandenivolsk vital.” Reidar Brendeland og Vestlandsfanden er overraskende originale og lekne på sin nye plate….’’» — Line Gewelt Andersen, NRK P1

«’’Stor stemning med Vestlandsfanden’’. Mo i Rana hadde for noen dager siden besøk av bandet Gåte, som er geniforklart for sin bearbeiding av folkemusikk.Vestlandsfanden behandling av folkemuskken er i mange tilfelle vel så tøff. « — Ragnar Meidell, Rana Blad

«Det er vel knapt noen voksne nordmenn som ikke kan refrenget på «Plukka plommer i Hardanger», eller «For livets glade gutter går solen aldri ned».» — Per Haukås, Bergen Arbeiderblad

«Noe av det mest overbevisende innen folkelig norsk rock i byen på lenge. Bedre enn konserter med Åge Aleksandersen for å sette det i et perspektiv. Fandenivoldsk!» — Johnny Andreassen, Drammens Tidene

«En god skildring av tøffe tider. No nonsense.» — Fredrik Wandrup, Dagblade

https://www.reverbnation.com/artist/video/16081406