Onsdag

Målrock har den store gleda å få presentera ei spanande lokal førestilling under onsdagsprogrammet til Målrock 2017. Anne Grethe Søfting og Steinar Fodnes har satt saman eit prosjekt av lokale musikarar og skodespelarar med visjon om å kaste lys over Ludvig Søfting sine dikt og tekstar frå ei svunnen tid.

Med sitt daglige arbeid på aluminiumsverket i Årdal i nesten 40 år, så hadde kanskje Ludvig Søfting behov for å uttrykkje seg på andre måtar enn den meir røffare industrisjargongen som elles prega kvardagen. Uansett bakgrunn så etterlet Ludvig seg ei rekkje dikt, noveller, andre tekstar og teikningar.

Saman med Steinar Fodnes, har Anne Grethe Søfting samla eit knippe lokale musikarar til å setja tonar til nokre av dikta til Ludvig Søfting. I sin heilskap vil framsyninga innehalda dikt, song, bilete og dramatisering. Dei som skal bidra med dette er Laila Asperheim, Merete Hjelle, Sigyn Øre, Mathias Degnepoll Øren, Tea Berg, Fredrik Haug Johansen, Årdal Blueslag, Raoskinn, Free Birds, Steinar Fodnes og Anne Grethe Søfting. Dette er eit særs spanande prosjekt og vonar at mange vil ta turen til kulturhuset onsdag 9. august.

Torsdag

Chris Thompson var vokalist og frontfigur i det legendariske bandet «Manfred Mann’s Earth Band». Bandet var på 70-tallet eit av verdas største band. På repertoaret står sjølvsagt ei rekke Manfred Mann-klassikarar. Superhits som «Davy’s On The Road Again», «Blinded By The Light», «Mighty Quinn», «For You», «Questions» samt «Spirits in the Night» er låtar som vil ljoma i meieriparken på torsdagskvelden under årets Målrockfestival.

Dei siste åra har Chris Thompson & Mads Eriksen band spelt rundt 20-30 konsertar i Tyskland årleg. Nyttårsafta 2011 spelte dei på Brandenburger Tor framføre titusenar av frammøtte! Allereie før Mads Eriksen gav ut si fyrste soloplate i januar 1990, hadde det anerkjente magasinet Guitar Player profilert den norske gitaristen med ein panegyrisk omtale. Albumet ”Journey” fekk blendande kritikkar i same magasin, og dei omtalte supergitaristen som ei krysning mellom Eddie Van Halen og Joe Satriani. Det er berre til å stålsetja seg for ei enorm musikalsk oppleving i Meieriparken.

Eit av dei største norske rockebanda dei siste 25 åra kjem attende til Målrock og skal saman med TNT, Verdsmannen, Chris Thompson & Mads Eriksen band gje oss ein heftig Målrocktorsdag i Meieriparken. Med Magnus Grønneberg i spissen vil CC Cowboys spela eit arsenal av hits mellom anna frå det fantastiske debutalbumet «Blodsbrødre». For å toppe det heile, så er CC Cowboys i desse dagar ute med to rykande ferske singlar «Hun er havet» og «Gudinner». Det er like godt å sikre seg festivalpass med det same, dette blir vilt, vakkert og rått!

«Vi treng trøyst» heiter den rykande ferske plata til Ketil Thorbjørnsen, eller Verdsmannen som han etter kvart er blitt kalla, og det ligg an til eit verkeleg gjennombrot for den dyktige, ivrige og audmjuke artisten. Både tekst og musikk har teke enda meir form etter debutplata «Verdsmannen», noko Thorbjørnsen, musikarane og produsenten Alf Magne Hillestad skal vere stolte over. Med singelen «Svik» kasta Verdsmannen seg inn i flyktningdebatten. Låta provoserte mange, men gleda fleire. Dei som tek turen blir iallfall ikkje svikne, Verdsmannen vil garantert skape god stemning i meieriparken.

Med Tony Harnell, Ronni Le Tekrø og Diesel Dahl i spissen er TNT tilbake og det meldast at dei er i knallform. Gutane er studio og kjem med eit etterlengta album neste år, som vitnar at dei framleis har drivet i seg. Samstundes feirar TNT 30-års jubileum for den legendariske plata «Tell no Tales» som dei fekk spellemannspris for i 1987, og som hamna inne på den offisielle topp 100-lista til Billboard i USA. Dette vil dei feire med ein heidundrande konsert på Målrock. Med hits som «Seven Seas», «Everyone’s a Star» og «10.000 Lovers» blir dette ein forrykande avslutning av torsdagskvelden i Meieriparken.

Fredag

Sondre Lerche slo gjennom med eit brak Norge i 2001 med albumet «Faces Down» og seinare internasjonalt med andreplata «Two Way Monologue». Lerche er sjeldan vare, han innehar eit unikt talent og leikar seg med inspirasjon frå alle kantar, noko som resultera i eit heilt særeige lydbilete. Verda rundt har trykt han til seg og han er særs etterspurt frå fleire hald. Han har vunne Spellemannsprisen, spelt live på store amerikanske tv-show, skreve filmusikk som har hausta strålande kritikkar, delteke på fleire større hyllestkonsertar og vore mentor i The Voice på tv2.

Denne karen har trass sin unge alder etablert seg som ein av dei verkeleg store artistane frå Norge. Sjølv med heile 8 plateutgjevingar bak seg, ser Sondre Lerche stadig framover mot nye eventyr og vil nok leike seg med musikken i mange år framover. At han no kjem til Målrock, er berre heilt fantastisk!

Bergensbandet tok i fjor haust musikknorge med storm etter utgjevinga av albumet «Vannmann86», som Dagbladet kåra til Norges nest beste plateutgjeving, samt at Musikknyheter.no nylig kåra singelen «Sangen Til Sonja» til årets beste låt.

Hjerteslag har teke nye steg sidan førige utgjeving «Möhlenpris Hotel», som må seiast var ein formidabel suksess. Bandet som er samanlikna med både Morrisey og The Cure har funne stilen sin og publikumet veks stadig. Det er berre til bestille plass framfor scenekanten i meieriparken, dette blir enormt!

Frå Tromsø kjem ei av dei aller største popstjernene Norge har å by på. Dagny, som hoppa av ei lovande modellkarriere for å satse på musikken, har verkeleg teke solide steg inn i den krevjande internasjonale pop-industrien. Med platekontrakt i same selskap som Ariana Grande, The Weeknd og Demi Lovato så snakkar me ekte popstjerneformat. Med låtar som «Backbeat», «Fool’s Gold» og den herlige «Wearing Nothing» har Dagny enormt med avspelingar på Spotify, og med si energiske og karismatiske sceneframføring har Målrockpublikummet verkeleg noko å glede seg til. Dagny har herja på festivalscenene i sommar og har fått strålande kritikkar – mange i meieriparken kjem til å få bakoversveis fredag 10. august – VER DER!

Dette er eit band me har lenge hatt lyst til å vise fram for festivalfolket til Målrock. Oslobandet med nære tilknytingar til Thulsa Doom, er kjent for særs fengande og heftig syttitalsrock. Det er umogleg å ikkje rocke med når Brut Boogaloo står på scena. Dei har nyleg signert med nytt plateselskap og kjem med ei rykande fersk plate i 2017, den tredje i rekka. Fyrste singelen «Afterglow»  kom ut fredag 24. februar og er ein kanonlåt!

Me gledar oss til heftig retro-rock i meieriparken i august 2017!

Etter 1 år i studio er bergensartisten aktuell med ny musikk. Tidlegare i år kom singelen «Vekk Meg Opp» som har fått god mottaking og vart vekas låt på P3. Det er mykje meir i vente frå den kanten, framover vil Gabrielle på kvar siste fredag i månaden sleppe ein ny singel.

Gabrielle slo i gjennom som artist i 2011 med debuthiten «Ring Meg» frå albumet «Mild Sagt», som vart spellemannsnominert og selde til dobbel platina. Åra etter turnerte ho mykje på festivalar og konsertscener, og utvikla etter kvart eit modnare uttrykk som resulterte i mellom anna superhiten «Fem Fine Frøkener» som herja hitlistene i 2014. Same år opptredde ho på Nobel Price Concert som gav ho merksemd lang utover landegrensene.

Gabrielle har hausta mest jubel av alle artistane som har spelt på festivalscenene i sommar. Fredag 10. august avsluttar ho fredagsarrangementet i meieriparken – MÅ OPPLEVAST!

Laurdag

Årets bidrag frå Hugin Musikkforum til arrangementet Under Skåri, blir dei unge lovande og sjarmerande jentene i gruppa MAS. Dei fekk sin elddåp under årets påskerock som gjekk av stabelen på Bakeriet i Øvre Årdal. Der fekk dei verkeleg visst fram talentet sitt for eit vakse publikum, og lovorda lot ikkje vente på seg. Matilde Dvergedal, Aurora Holsæter og Selina Myrmel Gram har mykje moro i vente, og saman med Lothepus så blir det eit formidabelt arrangement for festivalfolket og barnefamiliar Under Skåri

Skytebas, sexsymbol, kultfenomen, rikskjendis Lothepus er kjent frå tv-serien Fjorden Cowboys og som vinnar av årets Farmen Kjendis. No kjem han til Målrock for å spele med bandet sitt ved arrangementet Under Skåri, laurdag 12. august. For ved sida av handtering av dynamitt, store maskiner og eit liv på kanten så er også Lothepus artist. Med sitt svært så eminente band reiser han land og strand og trekk fulle hus med publikum i alle alderstrinn. Blir det trongt om plassen så fortvil ikkje, skytebasen Lothepus har sikkert dynamitt i gitarbaggen!

Med ny plate ute i år er den rutinerte artisten omtrent like aktuell som då han slapp gjennombrotsplata «That Great October Sound» i 2002. Med den plata vann Dybdahl Spellemannsprisen for beste popsolist, og vidare Alarmprisen for beste album. Han bygd seg opp som ein av dei store folkekjære artistane i Norge, og har eit stadig veksande internasjonalt publikum. Med denne ballasten var det heilt naturleg at Thomas Dybdahl entra Operaen i Oslo 18. desember, konserten var ikkje uventa utselt. Den nye plata «The Great Plains» har hausta gode kritikkar, ei plate der han har samarbeida med andre artistar som blant anna Ingrid Helene Håvik frå Highasakite.

Thomas Dybdahl fekk for fyrste gong merksemd då han spelte gitar i «funky-acidjazz ensembelet» Quadraphonics, som hadde mange norske tilhengjarar og som turnerte blant anna i Canada og USA i byrjinga av 2000-talet. Samstundes med suksessen som solo-artist, samla Thomas Dybdahl eit knippe musikarvener frå mellom anna BigBang og Jaga Jazzist, og starta opp The National Bank, som fekk Spellemannsprisen for beste popgruppe i 2004. No endeleg er Dybdahl klar for meieriparken og Målrock!

Notatstativ-pønkarane frå industrimetropolen Årdal kjem attende til Målrock! Langt vekke frå det glamorøse popstjernelivet i LA har Strupetakarane etablert seg som sjølve Målrockbandet. På heimebane har dei delt scene med dei største artistane frå inn og utland, og har som oftast hausta meir applaus enn nokon andre i Meieriparken. Strupetakarane er attende!

Ingen har meir karisma på scena enn Jan Ove Ottesen, han har den sjeldne evna å kunne trollbinde eit publikum på eiga hand. No returnera han til Målrock, men denne gongen utan Kaizers Orchestra i ryggen.

Janove har jobba intenst med soloprosjektet sitt siste året, og kom ut med ny plate i februar 2017. Plata er like fantastisk som Janove sjølv og har fått mykje speletid på radio siste året, så her har me noko å sjå fram til.

Med låten «Regnbuen Treffer Ikkje Lenger» har Janove lagt lista høgt for kva me har i vente, den framførte han fyrste gong under Spellemannsprisen i 2015 på vanleg karismatisk stil og sidan har me vanta i spaning på meir. Med utselde konsertar i Stavanger og Bergen så vitnar dette om eit etterlengta gjensyn med «kaizaren i nye klede».

Frå Bergen kjem det det mest rocka electronicabandet i verden og liveshowa til Ralph Myerz & The Jack Herren Band er sterkt inspirert av heltane deira i legendariske KISS. Med kombinasjon av ulike slaginstrument og pyroteknikk har bandet eit internasjonalt ry med legendariske konsertar og dette fantastisk unike sirkuset kjem no til Målrock – dette blir garantert eit høgdepunkt under laurdagens program i meieriparken.

Øystein Greni si fyrste soloplate «Pop Noir» kom ut 24. mars i år, og er såleis rykande fersk, men har allereie rukke å få terningkast 5 av Dagbladet, Aftenposten og Feedback. Det er fremdeles eit solid og lettkjenneleg BigBang lydbilete, men det er ingen tvil om at Greni har henta inn nye inspirasjonskjelder, og det har han verkeleg lukkast med BigBang, eit av dei største norske rockebanda dei siste to tiåra, har pause på ubestemt tid. Men når sjefen sjølv, Øystein Greni entrar Målrockscena i meieriparken som soloartist er det med same herlige energien som før.

Greni gledar seg til å spele dei nye låtane sine, samt krydre med det beste frå Bigbangkatalogen, ikkje fordi han må, men fordi han vil. Dette blir ein forrykande konsert!