Onsdag 27. desember

Målrock har den store gleda å få presentera eiekstraframsyning av «Ludvig i ord og tonar» i romjula 2017. Anne Grethe Søfting og Steinar Fodnes har satt saman eit prosjekt av lokale musikarar og skodespelarar med visjon om å kaste lys over Ludvig Søfting sine dikt og tekstar frå ei svunnen tid.

Med sitt daglige arbeid på aluminiumsverket i Årdal i nesten 40 år, så hadde kanskje Ludvig Søfting behov for å uttrykkje seg på andre måtar enn den meir røffare industrisjargongen som elles prega kvardagen. Uansett bakgrunn så etterlet Ludvig seg ei rekkje dikt, noveller, andre tekstar og teikningar.

Saman med Steinar Fodnes, har Anne Grethe Søfting samla eit knippe lokale musikarar til å setja tonar til nokre av dikta til Ludvig Søfting. I sin heilskap vil framsyninga innehalda dikt, song, bilete og dramatisering. Dei som skal bidra med dette er Laila Asperheim, Merete Hjelle, Sigyn Øre, Mathias Degnepoll Øren, Tea Berg, Fredrik Haug Johansen, Årdal Blueslag, Raoskinn, Free Birds, Steinar Fodnes og Anne Grethe Søfting. Dette er eit særs spanande prosjekt og vonar at mange vil ta turen til kulturhuset onsdag 9. august.

Fredag 3. august 2018

Etter 12 års ventetid er endeleg Gåte tilbake med ny musikk, nokre ting her i verda er verkeleg verdt å vente på. Med Gåte får ein energi, råskap og magi – alt på ein gong. Me har med dette lagt alt til rette for ein fantastisk Målrock 2018.

Gåte kom som eit friskt pust inn i musikkbransjen med sin særeigne og spanande musikkstil som kan kallast å vere ein fusjon mellom folkemusikk og progressiv rock. Dei slo for alvor gjennom med debutalbumet «Jygri» i 2002, og vart på kort tid det mest etterspurte bandet i Norge.

I 2005 fann frontfigur Gunnhild Sundli at nok var nok, heile ungdomstida hadde gått med til å spele og turnere med Gåte, bandet vart oppløyst og Norge vart brått eit fenomen fattigare. Heldigvis, 12 år seinare har Gunnhild og Gåte funne tilbake til kvarandre, og er igjen klare til å erobre Norge med den råe og herlige musikken sin. «Attersyn» heite den nye EP’n til Gåte, dei nye låtane er enda råare enn tidlegare, men glir rett inn i Gåte-universet og kritikarane er frå seg av begeistring.

Gåte har fått med seg folkemusiklegenden Knut Buen og popartisten Frøder til å bistå som låtskrivarar, og eitt fullverdig album er venta i april månad 2018. I mellomtida kan me glede oss med den smått fantastiske EP’n Attersyn. 2017/18-utgåva av Gåte består av trioen Gunhild Sundli, Sveinung Sundli og orginalgitarist Magnus Børmark – ein trio som garantert vil levere fantastiske storslåtte musikkopplevingar framover.

 Gåte var superbandet som valde å gje seg når heile Norge venta på meir. Med sin særeigne stil og musikalske univers etterlot dei seg eit tomrom i norsk musikk som ingen har klart å fylle. Konserten Gåte spelte under Målrock 2005 har gått inn i Målrockhistoria som ein av dei aller største og mest magiske framføringane som vårt trufaste publikum har opplevd. At Gåte endeleg er attende på Målrock for å avslutte fredagskvelden i Meieriparken fredag 3. august – det er berre fantastisk!

Fleire artistar kjem etterkvart…

Laurdag 4. august 2018

Det er ei sann glede å presentere Åge & Sambandet til Målrock 2018. Med sjølvaste Gudfaren innan norsk rock, så har Målrock sikra seg eit solid trekkplaster til 2018-utgåva av Målrock . Alle elskar Åge – og alle er velkomne til Målrock og sumarens store festkveld saman med Åge & Sambandet, laurdag 4. august 2018

Gudfaren innan norsk rock, som heile Norges befolkning er på førenamn med, kjem endeleg tilbake til Målrock. Ingen har vel satt djupare spor i norsk musikkhistorie enn Åge, og ingen gjev meir på scena enn Åge & Sambandet, det ligg an til ein enorm festkveld i meieriparken laurdag 4. august.

Åge er ein levande legende som har spelt utallige konsertar land og strand, og ved fleire høve på Målrock. Ved forrige besøk stod det meir enn 2000 elleville festivaldeltakarar framfor storescena i Meieriparken på Årdalstangen og rocka saman med Åge Aleksandersen & Sambandet. Han har den sjeldne gåva og utstrålingen, kombinert med eit arsenal av hits, som gjer han populær blant vaksne og unge.

Med Sognefjorden og mektige fjell i bakgrunnen, kombinert med Åge & Sambandet i storform på scena – det kan ingen gå glipp av – så vil du verkeleg «levva livvet» må du sikre deg festivalpass allereie no!

Fleire artistar kjem etterkvart…